TIL FORSIDEN
   Midt i smørøyet med gangavstand til alt
   HER ER GATA VÅR - CALLE ORENSE
 

Calle Orense er en hyggelig gågate - året rundt.  Faktisk en hel, liten oase! Den er bare ca. 150 m. lang, men er bred, lys og innbydende.  Det er ingen støy verken fra trafikk eller mennesker.  Her bor det spanske familier i alle leiligheter.

Og i gata har vi hele fem hyggelige restauranter med uteservering!  Du behøver ikke gå langt for å finne det du trenger.  Rett utenfor døren - også i gata - ligger et lite supermarked, apotek og bank.   Restaurantene er åpne året rundt fra 9 til midnatt, og serverer alt fra frokost via tapas til middag. Uteservering skjer året rundt - dette bildet er tatt i februar.  Da var det 21 grader.

Det er heis i bygningen, og under gata er det privat parkering for beboerne. Vi har ikke egen plass der, men vi kan hjelpe deg med å leie plass for 50 euro pr. uke. Det går heis fra garasjen rett til leiligheten.

I de nærmeste gatene rundt myldrer det av barer, restauranter, supermarkeder og butikker av alle slag.

 

 

Her er plassen ved den nedre enden av gata, Plaza Galicia.   Dette er fremste rekke mot yachthavna.  Du ser starten på den fantastiske parken - Parque Canalejas - som går fra gata vår helt til Esplanaden. - se bildet under.

I bakgrunnen ser du havneadministra-sjonens hvite bygning. Her begynner yachthavna, og Michelin-restauranten "Monastrell" ligger i vannkanten rett til v. for havneadministrasjonen.

 

 

 

Fra gata vår/ Plaza Galicia går du rett inn i Parque Canalejas som ligger mellom fremste husrekke og yachthavna.  Det er en nydelig spasertur inn til Esplanaden, gamlebyen og stranden. I rolig tempo når du Esplanaden på 7 - 8 minutter.

 

I Alicante er det trygt over alt - du ser eldre ektepar ute i bakgatene mitt på natten.  Det samme gjelder parkene i sentrum.